Остани във форма

Проклятието на балерината: Валгусна деформация направи Елена инвалид! Снимка на краката й потресе лекарите!

Как се образува "костен" възел на крака и защо почти всички хора са подложени на този дефект на големия пръст на крака. Какво да направите и как да се отървете от деформацията веднъж завинаги без операция? Научете повече...

Начало » Валгус на големия пръст » Методи за премахване на възела без операция

Елена Иванова, снимката потресе лекарите. Валгусната деформация на крака на балерината предизвика сериозни осложнения, унищожавайки структурата на нейната мускулоскелетална система и я направи като инвалид. Балерината напусна балета, за да спаси краката си, защото рискуваше ампутация!

Според ортопедите, възелът върху краката на Елена е последица от вродените плоски стъпала, не само от триенето по върховете на пръстите. Балеринката вече е инвалид, но го крие внимателно. Вероятно тя трябваше да напусне класическия балет, защото рискуваше не само мускулоскелетални промени със застрашаване на кръстословицата, кръстосани стави на хълбока и глезена, но и ампутация на крака. Затова е важно да се лекува валгусната деформация на краката в ранна стадия на развитието.

Според Световната здравна организация проблемът с кривите крака сред българското население се превърна в гигантски: в нашата страна всеки втори човек страда от тази патология или е предразположен към нея. Разговаряхме с ортопед с 30 години опит и разбрахме как да лекуваме тази патология без операция и да върнем красиви и здрави крака.

Николай Петров е травматолог-ортопед с 30-годишен опит, доктор по медицина и директор на Клиниката по травматология и ортопедия в София.

Журналист: Здравейте, доктор Петров. Днес искаме да говорим за валгусната деформация на големия пръст на краката. Видя ли снимката на краката на Елена Иванова? Какво можете да кажете за нейното състояние?

Николай Петров: Здравейте, да, разбира се. Изглежда, че Елена е отлагала лечението за дълго време, което доведе до тази патология и, следователно, до инвалидност. Винаги казвам на пациентите си, че веднага след като се появи възел, не трябва да се колебаем и да започнем лечението, в противен случай ситуацията може само да се влоши.

Журналист: Защо толкова много хора страдат от валгусната деформация на големия пръст на краката? Какви са най-честите причини за тази патология?

Николай Петров: Валгусната деформация на големия пръст, наречена още “кост” или “гърбичка” от хората, настъпва, когато костните структури на предната част на краката загубват стабилност и променят позицията си. Големият пръст започва да се навежда навън, променяйки позицията на другите пръсти. Ставата се разширява и започва да се уголемява, кожата в този регион обикновено е болезнена на допир. Възниква функционален дефицит на ставата. Жените са по-склонни към валгусната деформация на големия пръст в сравнение с мъжете.

Ако забележите следните симптоми, настъпило е време да дадете сигнал:

– Възникна “възел” в основата на палеца,
– Оток, зачервяване на кожата, болка при докосване на кожата в областта на палеца,
– Постоянна или временна болка, която може да се засили при ходене или носене на обувки,
– Ограничена подвижност на палеца,
– Мозоли в областта на триене между първия и втория пръст.

По отношение на причините, следните фактори играят важна роля:

– Наличие на вродена деформация на крака (плоски ходила), както се наблюдава при Елена,
– Системни болести (ревматоиден артрит),
– Тежки натоварвания на краката, свързани с професионални дейности или професионални спортове (както в случая с Елена),
– Генетична предразположеност (слабост на верижната и мускулната система),
– Използване на неудобни и стеснителни обувки.

Запомнете! Можете да спрете заболяването и да възстановите красивия вид на краката си, ако действате навреме!

Журналист: Какви са начините за решаване на този проблем? Необходима ли е операция или има по-меки методи за премахване на валгуса?

Николай Петров: Не! Операцията не се извършва отдавна, може би през миналия век, ако изобщо някъде съществува. Операцията означава хирургическа намеса с всички свързани с нея последици. Хирургическата интервенция за валгуса е много травматична и болезнена. Разбира се, по време на самата манипулация, пациентът се анестезира. Но ефектът на анестезията изчезва, и тук започва истинския ад.

Операцията за премахване на “костта” е изключително травматична и болезнена.

Пациентите трябва да приемат най-силните болкоуспокояващи средства по време на следоперативния период. Самият шев и “изглаждането” на костта ще предизвикват дразнене за месеци наред. След самата операция ще трябва да носите специални обувки за почти една година! През първия месец ще трябва да се движите с палки. Кракът ще бъде оставен с голяма белегова следа.

Освен това разходите за операцията в италианските клиники са над 2000 лева, сума, доста висока за българските граждани. В същото време плащате само за своя болка и страдание.

И най-тъжното от всичко: операцията не помага да се реши проблемът. Тя дава само визуален ефект. Тя не премахва причината за валгуса (т.е. защо нарастването на хрущяла се появява на костта). След операцията, след 1-2 години, проблемът се появява отново.

В развитите страни, както и в големите градове на нашата страна, отдавна се използват нови, съвсем безопасни и сигурни съвременни методи. Освен това първите ефекти се проявяват вече след няколко седмици на редовно лечение.

Журналист: Какъв е новият метод, който позволява премахването на валгуса на краката след няколко седмици? Моля, споделете го! Нашите читатели ще бъдат заинтересовани!

Николай Петров: Няма никаква тайна. В момента използваме Foot Fix, специална скоба, която позволява на големия пръст да коригира позицията си и по този начин помага на костта да се подреди отново.

Кратко видео, което показва работата на Foot Fix и демонстрира защо той е толкова ефективен

Ограничено предложение, скоро изтича!

Резултати, постигнати от някои от моите пациенти

Преди и след лечението с Foot Fix

Както можете да видите, този продукт не само решава естетическия проблем, но и помага за предотвратяване на бъдещи рецидиви. По тази скоба е работено много, нейната ефективност е подложена на множество изследвания и е получила всички необходими сертификати и световно признание. Това е нов етап в лечението на халукс валгус и възможност да забравите болката, дискомфорта и комплексите, свързани с тази патология.

Преди

след 2 седмици употреба

Журналист: Действително, това е изключителна мярка! И как може да се придобие? Продава ли се в аптека?

Николай Петров: За съжаление, все още не е наличен в аптеките. Въпреки това, правим всичко възможно, за да направим Foot Fix наличен на свободния пазар възможно най-скоро. За съжаление, това не е лесна задача.

Истината е, че този препарат премахва халукс валгус веднъж завинаги, което не е печелившо за аптеките. Те искат хората да се обръщат постоянно към тях, за да купуват същите безполезни кремове и таблетки. Но разбираме колко опасен е халукс валгус и колко хората се нуждаят от тази терапия.

Преди

След

Използвайте тази страхотна оферта

Клиентите спестяват хиляди евро, когато закупят този коректор, защото не е необходимо да харчат пари за скъпи алтернативни процедури!

Компанията предлага и гаранция за удовлетворение в рамките на 30 дни, която беше похвалена от експерти и клиенти.

ЗАБЕЛЕЖКА: Коректорът се предлага както за мъже, така и за жени, независимо от размера на крака.

Изключителна отстъпка – Проверете наличността >>

[ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ]: Производителят предлага отстъпка от 50% за всички нови клиенти. Все пак, запасът вече е силно намален в България. Ако искате да опитате сега на промоционална цена (включително 50%) и с гаранция за връщане на парите до 30 дни, струва си да сте бързи!

Сега можете да закупите Foot Fix с 50% отстъпка, вместо 99лв, само на 49лв!

Побързайте, промоцията скоро ще приключи и няма да бъде повторена!

Моля, обърнете внимание, че промоцията е валидна до 22/07/2024 r.

Остават на промоция: само 12 броя пакети (всеки пакет съдържа 2 броя)

ЗАЯВКА СЕГА

коментари...

Лилия Р., потвърдена отзив ✅

Дори и мъжете са подложени на тази болест. Брат ми я имаше, той е военен и си увреди краката с военното си униформа. Суставът му се измести, започна да използва footfix и казва, че се чувства по-добре и болката в крака спряла.

Ивелина К., верифициран отзив ✅

Страхотно средство, помогна ми да се отървя от вече развита валга. Вижте снимката преди и след приложението на продукта. Аз честно казано в началото дори не забелязах, че нещо не беше наред с крака ми, след това чеканът на крака се увеличи бързо… Започнете лечението сега, bunioncorrector ще ви помогне бързо.

Галина Н., верифициран отзив ✅

Страхотно средство, излекува второстепенния валгус, средството ми помогна да избегна хирургичната намеса, сега го използвам само веднъж на всеки настъпващ пръст на крака като профилактика и нося по-удобни обувки. Foot fix може да му дам оценка 10 от 10 – това е отличен продукт.

Стоянка М., верифициран отзив ✅

Защо жените са по-податливи на това явление?

Виолета Б., верифициран отзив ✅

Стоянка, защото носим токчета и тясни обувки.

Яна У., верифициран отзив ✅

Добър продукт, поръчах с отстъпка преди няколко дни. Отекът вече се е намалил, синината изчезна, самият чекан се е станал по-малко забележим, продължавам лечението с този продукт, досега ефектът е задоволителен! Препоръчвам ви да го закупите!

Ралица Ц., верифициран отзив ✅

Как мога да купя този продукт, за да не получа фалшификат? Едва ли ще го има в аптеките.

Магдалена Н., верифициран отзив ✅

Ралица, поръчайте го тук, сайтът е проверен, аз го закупих тук с отстъпка от 50%, доставката е бърза, продуктът е истински и работи!

Адриана Х., верифициран отзив ✅

Ще ви разкажа историята си: имам тези чекани от 20 години, ако не и повече. Те много ми пречат в живота, не мога да ходя, вечер не усещам краката си. Страх ме беше да направя операция, но много хора казват, че след операцията ще се върнат. Случайно попаднах на статия и реших да поръчам footfix, за да опитам тази алтернатива. За съжаление, цената беше пълна, но е добре. Пакетът пристигна след 5 дни и започнах да го използвам. И какво ще кажа, добре, че го закупих, отокът намалява! Ходенето с обувки стана по-удобно. Вземете го, няма да съжалявате.

Десислава Г., верифициран отзив ✅

Добър продукт, помага.

Надежда З., верифициран отзив ✅

Ако не бях опитала сама, никога нямаше да си помисля, че Footfix е толкова ефективен! Тези издути чекани ме мъчиха вече 7 години, не можех да обувам своите красиви обувки. Освен това не можех нормално да ходя, кракът ме болеше толкова. След лечението всичко изчезна, няма синели! Краката ми са перфектни! А пакетът пристигна много бързо!

Лилия Р., верифициран отзив ✅

Прочетох статията и веднага реших да поръчам. Фактът е, че обикновените лекарства не ми помогнаха, лекарят ми съветва само операция. Foot fix пристигна много бързо. Първият ден почувствах болката да изчезва. След седмица, може би малко повече, чеканът значително се намали и след месец валгусът изчезна напълно! Благодаря много.

Дария Л., верифициран отзив ✅

Подкрепям! Много ефективно средство за проблемите с издутия чекан! В младост не мислех за това, носех високи токчета, и е добре, че foot fix помогна да върнете красотата на краката ми.

Милена В., верифициран отзив ✅

Момичета, кажете ми, наистина ли продуктът е полезен? Виждам от отзивите, че много от вас имат добър ефект! Общо казано, кажете ми, колко време отнема да изчезне зачервеняването и колко бързо изчезва издутия чекан?

Петя Д., верифициран отзив ✅

Милена, продуктът ми помогна досито бързо. Закупих го преди 2 месеца, след седмица, може би малко повече, отокът и зачервяването намаляха, а болката изчезна. След това чеканът започна бавно да се стеснява и изчезна напълно след не повече от месец, сега го използвам само профилактично, за сигурност.

Таня М., верифициран отзив ✅

Петя, аз съм съгласна с теб. Моят валгус изчезна приблизително в същия период. Използвайки го редовно, всеки ден. Добър продукт, наистина помага и струва цената, по-скоро бих казала, че го продават на ниска цена!

Ограничено предложение с изтичащ срок!

БАЙЕР

BUNIONCORRECTOR

(50% отстъпка)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

49лв

(вместо 99лв)

This site is not a part of the Facebook Website or Meta Inc. Additionaly. This site is NOT endorsed by Facebook is a trademark of Meta, Inc.

FACEBOOK DISCLAIMER: Complete details for Facebook’s legal terms are are available at: https://www.facebook.com/legal/terms. All Facebook policies are available at: https://www.facebook.com/policies/. This site is not part of the Facebook website or Facebook Inc. Additionally, this site is NOT endorsed by Facebook in any way. FACEBOOK is a trademark of FACEBOOK, Inc.

Attenzione: i prodotti consigliati su questo sito sono venduti in affiliazione, pertanto non siamo né il produttore, né il venditore ufficiale di ogni singolo prodotto che troverete all’interno del nostro sito. Pertanto per eventuali richieste di rimborso o altri problemi sui prodotti ordinati su questo sito, dovrete sempre fare riferimento al venditore ufficiale.
I prodotti sono recensiti a scopo informativo e non è possibile in nessun modo garantire risultati certi e le possibilità di riuscita di qualsiasi risultato variano da cliente a cliente.
Questo blog non rappresenta una testata giornalistica in quanto viene aggiornato senza alcuna periodicità. Non può pertanto considerarsi un prodotto editoriale ai sensi della legge n. 62 del 7.03.2001. Alcune immagini e recensioni presenti sul blog sono state trovate sul web, qualora crediate che possano ledere i vostri diritti, comunicatecelo e tempestivamente verranno tolte.